
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
3 plastry
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
null gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż fasolkę na łyżce oliwy z posiekanym czosnkiem.
Krok 2
Pokrój boczek lub wędlinę w paski. Podsmaż na patelni bez tłuszczu, a następnie wystudź.
Krok 3
Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój w grube plastry, natomiast dymkę ze szczypiorkiem posiekaj. Połącz je z fasolką oraz boczkiem, po czym całość wymieszaj.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu i dodaj do sałatki. Udekoruj ją gałązkami szczypiorku i oprósz pieprzem. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej