Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
165 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

203 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

255 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry osolonej wody. Ugotuj w niej zieloną fasolkę szparagową, po czym osącz ją i ostudź.

Krok 2

Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w dowolny sposób.

Krok 3

Obierz cebulę i pokrój w krążki, ser feta w kostkę.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj składniki sałatki z Sosem sałatkowym paprykowo-ziołowym Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu) i listkami świeżego oregano. Dopraw sałatkę do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka wiosenna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej