Fasolka w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka w sosie pomidorowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

46

heart
551 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

432 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

800 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

450 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

50 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj, poodcinaj jej końce i przekrój na połowę. Gotuj w osolonej wodzie przez około 10 minut. Następnie przelej zimną wodą i odstaw na bok.

Fasolka w sosie pomidorowym - Krok 1

Krok 2

W odpowiednim garnku, na rozgrzanej oliwie, podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj pomidory pelatti z puszki. Całość duś przez chwilę pod przykryciem, a następnie dokładnie zmiksuj sos. Dopraw do smaku Bulionem warzywnym Knorr posiekaną bazylią, tymiankiem oraz odrobiną octu.

Fasolka w sosie pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Do przyrządzonego w ten sposób sosu dodaj fasolkę. Całość gotuj pod przykryciem przez około 5 minut.

Fasolka w sosie pomidorowym - Krok 3
45

Opinie o przepisie

  • Patrycja Kalinowska

    Patrycja Kalinowska , 05.11.2020

    Przesmaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Romuald Andrzejewski

    Romuald Andrzejewski , 22.07.2015

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej

    Andrzej , 17.07.2015

    pyszne. lekkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Pstrong-Hołodok

    Krystyna Pstrong-Hołodok , 16.07.2015

    Bardzo smaczne. Ale dodałam więcej czosnku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Markowska

    Grażyna Markowska , 14.07.2015

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Michalska

    Karolina Michalska , 14.07.2015

    Uwielbiam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Trzcionka

    Beata Trzcionka , 14.07.2015

    Już ugotowane i zjedzone, było pyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 14.07.2015

    Andrzej, zajrzyj na naszą stronę, na pewno znajdziesz coś dla siebie :) https://www.przepisy.pl/przepisy/szukaj/schabowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Miszczak

    Krystyna Miszczak , 14.07.2015

    jarskie jedzonko i super ..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Hoffmann

    Anna Hoffmann , 14.07.2015

    Przykryte fasolka?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Hoffmann

    Anna Hoffmann , 14.07.2015

    A mięsko gdzie.?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lucyna Jaszewska-Kopcińska

    Lucyna Jaszewska-Kopcińska , 14.07.2015

    Mnie az slinka leci na patrzenie a co dopiero jesc :-) :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Butra

    Andrzej Butra , 14.07.2015

    A nie można by tak schabowe promować?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Stępień

    Wojciech Stępień , 14.07.2015

    Uwielbiam fasolkę i szparagi. Panie lubią pielić dojrzałe szparagi w ogrodzie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Horr Grieb

    Horr Grieb , 13.07.2015

    a może chodziło o duszone pomidory w fasolce w zalewie piwnym??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Żurawiecka

    Anna Żurawiecka , 13.07.2015

    fasolka ? pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kuchenny Kredens

    Kuchenny Kredens , 13.07.2015

    Wspaniale się prezentuje! <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Iksińska

    Bożena Iksińska , 13.07.2015

    Uwielbiam fasolkę w każdej wersji !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ma Rysia

    Ma Rysia , 13.07.2015

    takiej kompozycji jeszcze nie próbowałam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Wojdalska-woźniak

    Anna Wojdalska-woźniak , 13.07.2015

    uwielbiam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Cecylia Piątkowska

    Cecylia Piątkowska , 13.07.2015

    SUPER-SMACZNEGO :-):-):-).

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzesisława Jaworska

    Krzesisława Jaworska , 13.07.2015

    Lubię fasolkę w każdej postaci....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Walek Filipiak

    Walek Filipiak , 13.07.2015

    Niewiem ale chyba nie jadłem pewnie jest pyszna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Bartosik

    Zbigniew Bartosik , 13.07.2015

    Ale gdzie schabowy?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Tysarczyk

    Aneta Tysarczyk , 13.07.2015

    Uwielbiam fasolkę szparagowa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Stępień

    Adam Stępień , 13.07.2015

    Złat bym:-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bliskowska

    Magdalena Bliskowska , 13.07.2015

    Pychotka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Frąckowiak

    Ewa Frąckowiak , 13.07.2015

    Na pewno pyszne ...jutro robie ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Baranowska

    Alina Baranowska , 13.07.2015

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Janowska

    Krystyna Janowska , 13.07.2015

    już spróbowała...pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka w sosie pomidorowymFasolka w sosie pomidorowym

Fasolkę umyj, poodcinaj jej końce i przekrój na połowę. Gotuj w osolonej wodzie przez około 10 minut. Następnie przelej zimną wodą i odstaw na bok.