Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 kilogram

1.5 kilograma

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę pokrój w cienkie plastry, a następnie rozbij tłuczkiem.

Krok 2

Włoszczyznę pokrój w drobne słupki i zalej wodą oraz zalewą ze szparagów. Dopraw.

Krok 3

Z plastrów cielęciny zwijaj rolki i spinaj wykałaczkami.

Krok 4

Tak przygotowaną cielęcinę włóż do rosołu i gotuj 8-10 minut. Udekoruj pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej