Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami
średnie
0 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 kilogram
1.5 kilograma
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cielęcinę pokrój w cienkie plastry, a następnie rozbij tłuczkiem.
Krok 2
Włoszczyznę pokrój w drobne słupki i zalej wodą oraz zalewą ze szparagów. Dopraw.
Krok 3
Z plastrów cielęciny zwijaj rolki i spinaj wykałaczkami.
Krok 4
Tak przygotowaną cielęcinę włóż do rosołu i gotuj 8-10 minut. Udekoruj pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej