
Składniki
6 łyżek
1 szczypta
12 sztuk
1 łyżeczka
1 szczypta
100 gramów
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z indyka pokrój w kostkę.
Krok 2
Przygotuj marynatę: ocet wymieszaj z olejem, solą, pieprzem i tymiankiem. Zalej nią mięso.
Krok 3
Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Cebulę obierz i pokrój wzdłuż.
Krok 4
Kukurydzę przekrój na pół, a boczek i paprykę pokrój na kawałki.
Krok 5
Na szpadki nabijaj na przemian mięso, paprykę, boczek, cebulę, pieczarkę i kukurydzę.
Krok 6
Oprósz solą i pieprzem. Piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej