Filet z indyka z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z indyka z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 szczypta

12 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z indyka pokrój w kostkę.

Krok 2

Przygotuj marynatę: ocet wymieszaj z olejem, solą, pieprzem i tymiankiem. Zalej nią mięso.

Krok 3

Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Cebulę obierz i pokrój wzdłuż.

Krok 4

Kukurydzę przekrój na pół, a boczek i paprykę pokrój na kawałki.

Krok 5

Na szpadki nabijaj na przemian mięso, paprykę, boczek, cebulę, pieczarkę i kukurydzę.

Krok 6

Oprósz solą i pieprzem. Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z indyka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej