Filet z sosem czosnkowym i brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z sosem czosnkowym i brokułem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 szczypty

1 łyżeczka

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety lekko rozklepujemy, posypujemy Delikatem i pieprzem. Smażymy na złoto na oleju.

Krok 2

W czasie kiedy filety się smażą gotujemy brokuła w osolonej wodzie.

Krok 3

Sos łączymy z jogurtem, podajemy z usmażonym mięsem i brokułem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z sosem czosnkowym i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z sosem czosnkowym i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z sosem czosnkowym i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z sosem czosnkowym i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z sosem czosnkowym i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z sosem czosnkowym i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z sosem czosnkowym i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z sosem czosnkowym i brokułem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej