
Składniki
4 łyżki
4 szczypty
1 łyżeczka
5 łyżek
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety lekko rozklepujemy, posypujemy Delikatem i pieprzem. Smażymy na złoto na oleju.
Krok 2
W czasie kiedy filety się smażą gotujemy brokuła w osolonej wodzie.
Krok 3
Sos łączymy z jogurtem, podajemy z usmażonym mięsem i brokułem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej