Fuczki - bieszczadzkie placki
NOWY PRZEPIS
łatwe
62 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
170 gramów
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę odciśnij w na nadmiaru soku i drobno posiekaj.

Krok 2
Mleko, jajko, mąkę i sól dokładnie wymieszaj w dużej misce.

Krok 3
Dodaj kapustę, dopraw przyprawami i ponownie wymieszaj.

Krok 4
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i nakładając łyżką uformuj z ciasta niewielkie placuszki.

Krok 5
Smaż z każdej strony ok. 3 min aż będą rumiane.


Dobra rada:
Przy zakupie kapusty zwróć uwagę na jej kolor i zapach, biały kolor i brak wyczuwalnego zapachu octu gwarantuje dobrą jakość.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej