
Składniki
2 łyżki
100 gramów
5 sztuk
75 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj szpinak, posiekaj go drobno i podduś na maśle, wymieszaj z roztartą fetą.
Krok 2
Blachę posmaruj tłuszczem, kładź na niej szpinak z serem uformowany w gniazdka (w tym celu rękaw cukierniczy napełnij szpinakiem). Do każdego gniazdka wbij jajko.
Krok 3
Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 15 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej