Gniazda szpinakowe z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gniazda szpinakowe z fetą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

100 gramów

5 sztuk

75 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj szpinak, posiekaj go drobno i podduś na maśle, wymieszaj z roztartą fetą.

Krok 2

Blachę posmaruj tłuszczem, kładź na niej szpinak z serem uformowany w gniazdka (w tym celu rękaw cukierniczy napełnij szpinakiem). Do każdego gniazdka wbij jajko.

Krok 3

Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 15 minut.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej