Gofry z łososiem, serkiem i rukolą – wytrwane | Przepisy.pl pixel

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

90

heart
482 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

806 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1355 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

gofry:

1 szklanka

3 sztuki

1 łyżka

100 gramów

1 szklanka

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

farsz:

300 gramów

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij na sztywną pianę.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 1

Krok 2

Margarynę rozpuść i po ostudzeniu wymieszaj z resztą składników. Na koniec dodaj ubitą pianę i żółtka.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj gofry w gofrownicy. Gofry piecz przez około 3 – 4 minuty aż będą rumiane.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 3

Krok 4

Ser feta wymieszaj ze skórką otartą z cytryny, z odrobiną soku wyciśniętego z cytryny oraz dodaj Delikat Knorr. Całość dokładnie wymieszaj. Serek nałóż na gofra.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sałatę mieszając rukolę z pokrojoną w plastry rzodkiewką. Przygotuj sos łącząc sos sałatkowy Knorr z oliwą i trzema łyżkami wody. Sałatę połącz z aromatycznym winegretem.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 5

Krok 6

Garść sałaty nałóż na gofra, na wierzch połóż wywinięte płaty łososia.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatki idealnie będą pasowały świeże figi lub kawałki melona.

26

Opinie o przepisie

  • apple

    apple , 02.01.2022

    A jajka to nie ma w składnikach.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Eryk Czapla

    Eryk Czapla , 04.02.2020

    dla mnie super! Ja polecam zawsze gofry na ostro, mam CLATRONIC WA 3606, nie drogi a służy już długo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Szpyrka Staszewska

    Irena Szpyrka Staszewska , 18.05.2016

    Przepisu nie znam ale wiem od włoskich kucharzy że do dobrych gofrow należy używać oliwy z oliwek. Wtedy gofry są wilgotne zachowują długo swoją świeżość.Jeszce ważnym dodatkiem jest proszek do pieczenia należy wybrać taki żeby nie czuć w nim amoniaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Piecyk

    Krystyna Piecyk , 18.05.2016

    To już ''gofera z dżemorem''nie będzie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Krawczuk

    Renata Krawczuk , 17.05.2016

    Pycha, jadłam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 17.05.2016

    Kasia, mniam! <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 17.05.2016

    Irena, a jakie to dokładnie? Opisz nam! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 17.05.2016

    Mikolaj, kolejność jest dowolna :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 17.05.2016

    Marzena Furman, masz jakiś ulubiony przepis? ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Furman

    Marzena Furman , 17.05.2016

    Ja wole gofra z owocami i z bita smietana pyszne sa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Rzym

    Agnieszka Rzym , 17.05.2016

    tylko bez rukoli:(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Golinowska

    Kamila Golinowska , 17.05.2016

    Agnieszka :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Sebol Na Rogu

    Kasia Sebol Na Rogu , 17.05.2016

    Do ciasta gofrowego -boczek,szczypior,ser potarty przyprawa do pizzy ---i pieczemy --podawac z majonezem lub kto vo tam lubi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Kulesza

    Krystyna Kulesza , 17.05.2016

    No i napewno smaczniejsze niz z dzemem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Podlewski

    Ryszard Podlewski , 17.05.2016

    Ciekawe zestawienie, ale skoro tylu jest wielbicieli? Czas spróbować!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Szpyrka Staszewska

    Irena Szpyrka Staszewska , 17.05.2016

    Polanickie gofry są najlepsze!!! Kto nie jadł niech spróbuje. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabella Bereda

    Izabella Bereda , 17.05.2016

    mnie obojetna jest kolejnosc...zbyt apetyczne...mniam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanislaw Mazur

    Stanislaw Mazur , 17.05.2016

    no dobra ale jaka trzeba miec jape by to wsadzic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Hass

    Ela Hass , 17.05.2016

    No to ja pierwsza . Ile takie danie z gofrem ma kalorii?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Chudek

    Stanisław Chudek , 17.05.2016

    Ale pyszne i pachnące

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumila Papierok

    Bogumila Papierok , 17.05.2016

    SUPER

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Dratwa

    Krzysztof Dratwa , 17.05.2016

    Absurdalna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mikolaj Borek

    Mikolaj Borek , 17.05.2016

    a można prosić najpierw łososia i rukolę , a później gofra z owocami i bita śmietaną? jak nie, to się opieram...... :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Maciejewska

    Janina Maciejewska , 17.05.2016

    Wypróbuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Dobrzyniec

    Urszula Dobrzyniec , 17.05.2016

    Mniam mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gofry z rukolą i łososiem wędzonym Gofry z rukolą i łososiem wędzonym

Białka ubij na sztywną pianę.