Grackie postne ciasto czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grackie postne ciasto czekoladowe

Autor: zielcia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 łyżeczka

2 szklanki

3 szklanki

2 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce wymieszać dokładnie suche składniki.

Krok 2

Dodać olej, aromat rumowy i wodę i wymieszać do otrzymania gładkiego ciasta (ew. można dodać trochę wiśni koktajlowych).

Krok 3

Wlać ciasto do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej