Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to sposób na wykorzystanie pozostałości po panierowaniu kotletów.

Krok 2

Wymieszaj jajka z mąką i przyprawami aż do uzyskania miękkiego, luźnego ciasta. Uformuj placek i obtocz go w bułce tartej.

Krok 3

Smaż na oleju, na średnim ogniu, aż do lekkiego zrumienienia bułki tartej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej