Grillowane kotleciki cielęce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane kotleciki cielęce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, pieczarki oraz czosnek drobno posiekaj, podsmaż na patelni. Dopraw do smaku majerankiem oraz czarnym pieprzem i odstaw do przestudzenia.

Krok 2

Kotleciki oprósz przyprawą do mięs a następnie Zrób w nich kieszonki nacinając mięso poziomo ostrym nożem.

Krok 3

Włóż do powstałych kieszonek farsz grzybowy i zepnij brzegi wykałaczką.

Krok 4

Połóż kotleciki na gorącym ruszcie i grilluj z obu stron przez około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane kotleciki cielęce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane kotleciki cielęceGrillowane kotleciki cielęce

Grillowane kotleciki cielęce to smaczna alternatywa dla popularnych kiełbas czy karkówki z rusztu. Jeśli chcesz nieco odmienić swoje menu w tym sezonie grillowym, dobrą propozycją będzie to przygotowane z zaledwie kilku składników danie. Mięso nadziewane grzybami zyska wyrazistszy smak, a sposób jego przyrządzenia sprawi, że ta typowo obiadowa potrawa nabierze nowego charakteru. Farsz do cielęciny przygotuj z cebuli, czosnku, pieczarek i przypraw. Wykorzystaj majeranek, świeżo zmielony pieprz, tymianek lub świeżą natkę pietruszki. Zanim nafaszerujesz kotlety, odstaw nadzienie, aby nieco przestygło. Kotleciki – już wypełnione farszem i spięte wykałaczką – grilluj, aż mięso wewnątrz będzie miękkie, a jego skórka delikatnie chrupiąca. Potrawa świetnie skomponuje się z grillowanymi warzywami, szczególnie z pieczonymi ziemniakami. Również różnego rodzaju sałatki będą wspaniale smakować z faszerowanym mięsem. Wybierz swoje ulubione dodatki i połącz je z tym wyśmienitym daniem. Podany przepis pomoże Ci je przygotować.