
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
8 sztuk
30 mililitrów
30 mililitrów
250 gramów
250 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokrój w plastry, skrop oliwą i octem, oprósz przyprawami i grilluj. Szparagi obierz i pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 2
Kaszę wsyp do miski, zalej wrzącym bulionem i wymieszaj. Miskę zakryj folią spożywczą i pozostaw na kilka minut do momentu, aż kasza wchłonie cały płyn. Po tym czasie odkryj i rozdrobnij kaszę widelcem.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną w ćwiartki cebulę, dodaj grillowane warzywa, szparagi oraz pomidorki.
Krok 4
Sos Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
Krok 5
Na talerzach ułóż gorącą kaszę, po środku zrób wgłębienie i włóż do niego warzywa. Całość polej gotowym sosem Knorr i udekoruj listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowane warzywa na kaszy kuskus
Połącz kaszę kuskus z warzywami, takimi jak bakłażan czy szparagi, aby przygotować smaczną potrawę odpowiednią na kolację lub drugie śniadanie. Rozpocznij od pokrojenia w dość grube plastry cukinii, papryki oraz bakłażana. Skrop je oliwą z oliwek i octem balsamicznym, oprósz przyprawą uniwersalną lub ziołami prowansalskimi i grilluj z obu stron. Kuskus zalej wrzątkiem, przykryj i odstaw na chwilę, aby spęczniał. Pamiętaj, że kasza ma wchłonąć całą wodę, więc nie nalewaj jej zbyt dużo. Cebulę pokrój w ćwiartki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Z zielonych szparagów usuń zdrewniałe końcówki i umieść je na patelni razem z pomidorkami koktajlowymi. Na koniec dodaj także zgrillowane wcześniej warzywa i dokładnie wymieszaj. Podawaj z ciepłą jeszcze kaszą kuskus. Całość polej błyskawicznym sosem sałatkowym paprykowo-ziołowym, przyrządzonym według przepisu na opakowaniu. Danie udekoruj listkami świeżej bazylii. Udowadniamy, że przyrządzanie znakomitych potraw może być prostsze z naszym przepisem na grillowane warzywa na kaszy kuskus.