Grillowane ziemniaki cebulowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane ziemniaki cebulowe

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło mieszamy z rozkruszona kostka cebulową.

Krok 2

Ziemniaki myjemy porządnie najlepiej szczoteczką do warzyw, obgotowujemy w mundurkach ok 7-10 min.

Krok 3

Układamy na kawałkach folii aluminiowej. Na każdym ziemniaku układamy spory wiórek masła smakowego, oprószamy sola i pieprzem, zawijamy szczelnie.

Krok 4

Ziemniaki układamy na grillu lub wkładamy do grillowego żaru na ok 15-20min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej