
Składniki
250 gramów
250 gramów
2 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
50 gramów
250 gramów
1 opakowanie
0.5 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie grzyby pokrój w drobną kostkę. Cebulę dymkę w plasterki. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Grzyby smaż na patelni z olejem. Dodaj czosnek oraz dymkę i całość smaż aż nabierze dobrze rumianego koloru i cały płyn wyparuje.
Krok 3
Przełóż grzyby do miski, poczekaj aż lekko ostygną, dodaj jajko, przyprawę Knorr oraz bułkę tartą. Wymieszaj.
Krok 4
Z masy uformuj w dłoniach 12 mały burgerów. Smaż po 5 minut z każdej strony.
Krok 5
Przygotuj dip. Wyciśnij sok z cytryny. Połącz jogurt z cytryną oraz sosem sałatkowym Knorr. Burgery podawaj z dipem udekorowane listkami rukwi wodnej.

Dobra rada:
Danie możesz podawać również z świeżą sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grzybowe burgery z dipem
Burgery podbiły świat! Co rusz powstają nowe wariacje na urozmaicenie tego popularnego specjału. Przedstawiamy recepturę na burgery z… grzybów! Brzmi intrygująco, prawda? Wypróbuj ten przepis już dziś!
Dla kogo?
Grzybowe burgery z dipem to coś specjalnego dla osób, które uwielbiają pieczarki i boczniaki oraz dla wszystkich lubiących testować nowe smaki i próbować oryginalnych dań. Smacznego!
Na jaką okazję?
Nawet na niezobowiązującym spotkaniu z przyjaciółmi warto zaskoczyć swoich gości nieoczywistym przysmakiem – to najlepszy moment na przyrządzenie pysznych grzybowych burgerów z dipem.
Czy wiesz, że?
Istnieje ponad 2000 gatunków grzybów jadalnych. Często rosną tam, gdzie wiele innych upraw nie dałoby sobie rady, zwłaszcza na odpadach odzyskanych z innych upraw. Nie uważa się ich za rośliny, gdyż nie fotosyntetyzują. Pod względem podziału biologicznego należą do swojego własnego królestwa – grzybów.
Dla urozmaicenia:
Grzybowe burgery z dipem możesz przygotować także na grillu – to ciekawa alternatywa dla tych tradycyjnych.