
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
200 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w niewielką kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na patelni dodaj mięso, podsmażaj całość 10 min.
Krok 2
Dodaj wino i duś pod przykryciem dodając Knorr Fix.
Krok 3
Paprykę pokrój w kostkę, pomidory obierz ze skóry i drobno pokrój, dodaj oba składniki do gulaszu i gotuj ok 40 min.
Krok 4
Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę, dodaj do gulaszu i duś do zmięknięcia mięsa.
Krok 5
Podawaj bardzo gorące, z lampką czerwonego wina.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej