Gulasz po węgiersku z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz po węgiersku z ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

200 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w niewielką kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na patelni dodaj mięso, podsmażaj całość 10 min.

Krok 2

Dodaj wino i duś pod przykryciem dodając Knorr Fix.

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę, pomidory obierz ze skóry i drobno pokrój, dodaj oba składniki do gulaszu i gotuj ok 40 min.

Krok 4

Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę, dodaj do gulaszu i duś do zmięknięcia mięsa.

Krok 5

Podawaj bardzo gorące, z lampką czerwonego wina.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej