
Składniki
500 gramów
null
null
6 sztuk
1 pęczek
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, umyj i osusz za pomocą papierowego ręcznika lub ściereczki. Potnij na plastry i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Duś przez kilka minut, gdy zmiękną, oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Surowe jajka ubij mikserem razem z odrobiną wody i przyprawami, zalej miękkie ziemniaki i smaż do momentu gdy jajka zetną się od spodu.
Krok 4
Przewróć na drugą stronę, podsmaż jeszcze chwilę i posyp obficie posiekaną zieloną pietruszką. W razie potrzeby dopraw do smaku, rozdziel ziemniaczaną tortillę na porcje i ułóż na talerzach.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej