Zupa pomidorowa po hiszpańsku
podana z czosnkowymi grzankami
łatwe
3059 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
450 gramów
1 sztuka
225 gramów
3 sztuki
0.5 łyżki
4 łyżki
grzanki:
200 gramów
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę, czosnek i paprykę. Duś około 2-3 minuty.

Krok 2
Dodaj chilli, pomidory, po czym duś do zgęstnienia.

Krok 3
Mieszając dodaj bagietkę pokrojoną w kostkę, a następnie wlej litr gorącej wody. Dodaj kostkę Knorr. Gotuj jeszcze około 15 minut, aż zupa uzyska jednolitą konsystencję.

Krok 4
Przygotuj grzanki. Kromki bagietki opiecz w opiekaczu bądź na grillu.

Krok 5
Wierzchnie strony skrop oliwą, posmaruj czosnkiem, posyp serem i znów opiecz kilka minut.

Krok 6
Na koniec posyp chilli. Chleb czosnkowy podawaj z zupą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pomidorowa po hiszpańsku
Zupę pomidorową zna każdy, a dzieci ponoć lubią ją najbardziej ze wszystkich zup. Już od dawna wiesz, jak ugotować zupę pomidorową i myślisz, że nic Cię już w tym daniu nie zaskoczy? A jednak! Przenieś się do słonecznej Hiszpanii i poznaj smak pomidorowej w tamtejszym wydaniu. Hiszpańska zupa pomidorowa z grzankami nie ma sobie równych!
Dla kogo?
Dla wielbicieli pomidorowej, którym znudziło się już klasyczne wykonanie i chcieliby coś zmienić. Na talerzu zupa hiszpańska, więc witamy w Hiszpanii!
Na jaką okazję?
Na codzienny obiad i przyjęcie rodzinne. Ugotuj tę zupę, kiedy tylko chcesz. Sprawdzi się w każdej sytuacji!
Czy wiesz, że?
Zupa pomidorowa to znana na całym świecie potrawa i każdy ma nią własny sposób. W Polsce jest najczęściej przygotowywana na bazie rosołu lub bulionu. Dlatego popularne jest stwierdzenie, że w niedzielę rosół, a w poniedziałek pomidorowa na rosole.
Dla urozmaicenia
Hiszpańska zupa pomidorowa na zimno smakuje równie dobrze, jak i na ciepło. Dlatego latem poczekaj, aż wystygnie. Będzie orzeźwiająca!