Indyjski omlet z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski omlet z cebulką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzep w misce z przyprawą Knorr.

Krok 3

Wsyp curry i wszystko bardzo dobrze wymieszaj.

Krok 5

To samo zrób z drugą częścią masy. Omlety złóż na połowy i udekoruj kolendrą.

Krok 2

Dodaj do nich drobniutko posiekaną cebulę i kolendrę oraz pokrojone na plasterki chili.

Krok 4

Na rozgrzany olej wlej połowę masy i usmaż omlet z obu stron na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej