Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

500 mililitrów

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

130 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory z puszki wrzuć do garnuszka razem z sokiem i rozgnieć widelcem.

Krok 2

Dodaj posiekaną papryczkę chili, cukier, przyprawę Knorr i zagotuj, aby sos zgęstniał.

Krok 3

Do mąki dodaj proszek, wszystkie pozostałe przyprawy, wbij jajka i dolej wodę.

Krok 4

Z mąki zrób gęste i jednolite ciasto i dodaj do niego cebule pokrojone w piórka.

Krok 5

Rozgrzej olej i nakladaj ciasto za pomocą łyżki. Smaż, aż racuszki będą miały złoty kolor. Podawaj z sosem z pomidorów przelanym do miseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej