
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
500 mililitrów
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
130 gramów
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory z puszki wrzuć do garnuszka razem z sokiem i rozgnieć widelcem.
Krok 2
Dodaj posiekaną papryczkę chili, cukier, przyprawę Knorr i zagotuj, aby sos zgęstniał.
Krok 3
Do mąki dodaj proszek, wszystkie pozostałe przyprawy, wbij jajka i dolej wodę.
Krok 4
Z mąki zrób gęste i jednolite ciasto i dodaj do niego cebule pokrojone w piórka.
Krok 5
Rozgrzej olej i nakladaj ciasto za pomocą łyżki. Smaż, aż racuszki będą miały złoty kolor. Podawaj z sosem z pomidorów przelanym do miseczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej