
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
100 gramów
0.5 sztuki
100 gramów
20 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja ugotuj na twardo posiekaj w drobna kosteczkę. Awokado obierze w misce rozgnieć na miazgę. Oba składniki połącz z majonezem dopraw do smaku mieszanką węgierską oraz sokiem z jednej cytryny.

Krok 2
Okrągłe chlebki ryżowe delikatnie posmaruj pastą, nałóż na chleb słuszna ilość rukoli na wierzch sałaty. Połóż kawałek wędzonej makreli, całość posyp pokruszonymi wcześniej orzeszkami ziemnymi.


Dobra rada:
Do pasty można dodać nieco ostrej papryki chili. Na pewno zaostrzy ona smak potrawy.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapki z pastą jajeczna i awokado
Szukasz alternatywy dla nudnych kanapek? Mamy coś dla Ciebie! Kanapki z pastą jajeczną i awokado sprawią, że Twój poranek będzie pyszny! Raz spróbowane, na stałe zagoszczą w Twoim jadłospisie. Nie daj się dłużej namawiać!
Dla kogo?
Kanapki w nowej, niecodziennej odsłonie to smaczna opcja dla każdego. Połączenie pasty jajecznej i awokado zawsze się sprawdzi.
Na jaką okazję?
Dietetyczne kanapki z pastą jajeczną i awokado to idealna propozycja na wspólne śniadanie. Celebruj najważniejszy posiłek w ciągu dnia i nie pozwól na to, aby ktoś odszedł od stołu z pustym żołądkiem.
Czy wiesz, że?
Awokado zyskało na popularności stosunkowo niedawno. Jak to się mówi – lepiej późno niż wcale! Co więcej, wiele osób zastanawiało się nad tym, do jakiego gatunku można je zakwalifikować. Z biologicznego punktu widzenia awokado to owoc należący do rodziny jagód jednoziarnistych. Jedno jest pewne: bez wątpienia warto włączyć je do swojego codziennego jadłospisu!
Dla urozmaicenia:
Do pasty jajecznej można dodać nieco ostrej papryki chili. Zaostrzy ona smak potrawy.