Jesienny gulasz wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienny gulasz wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrojoną przesmażam na rozgrzanym oleju. Bakłażana kroję w kostkę, cukinię, paprykę, marchewkę obraną też. Do cebuli dodaję bakłażana, paprykę, marchewkę i przesmażam na wolnym ogniu.

Krok 2

Wlewam passatę pomidorową, dodaję Knorr Przyprawy Kuchni Świata Koreański Grill, Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona Do Mięs i Warzyw, Knorr przyprawa płatki chili z wędzoną papryką, Knorr przyprawa grubo mielona włoska do makaronu.

Krok 3

Dolewam wodę zimną, jak gulasz będzie za gęsty. Gotuję na wolnym ogniu około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaję cukinię. Ona nie potrzebuje takiej długiej obróbki termicznej. Doprawiam solą według uznania. Podaję z natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej