
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
30 dekagramów
1 sztuka
null
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczki przekrój wzdłuż, wydrąż miąższ. Wnętrze kabaczka oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę posiekaj i zeszklij. Bułkę namocz w wodzie i odciśnij. Oba składniki dodaj do mięsa i wymieszaj. Wbij jajko, dodaj przyprawy i wymieszaj na jednolitą masę.
Krok 3
Kabaczki napełnij nadzieniem, ułóż w płaskim rondlu, podlej niewielką ilością wody, dodaj masło i duś około 30 minut.
Krok 4
Pomidory pokrój w grube plastry i obłóż nimi kabaczki.
Krok 5
Mąkę wymieszaj ze śmietaną, lekko posól, zalej kabaczki i wstaw do piekarnika na 10 minut. Posyp posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej