Kabaczki nadziewane mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczki nadziewane mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

30 dekagramów

1 sztuka

null

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczki przekrój wzdłuż, wydrąż miąższ. Wnętrze kabaczka oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij. Bułkę namocz w wodzie i odciśnij. Oba składniki dodaj do mięsa i wymieszaj. Wbij jajko, dodaj przyprawy i wymieszaj na jednolitą masę.

Krok 3

Kabaczki napełnij nadzieniem, ułóż w płaskim rondlu, podlej niewielką ilością wody, dodaj masło i duś około 30 minut.

Krok 4

Pomidory pokrój w grube plastry i obłóż nimi kabaczki.

Krok 5

Mąkę wymieszaj ze śmietaną, lekko posól, zalej kabaczki i wstaw do piekarnika na 10 minut. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej