Kalafior - w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior - w panierce

Autor: gosqua

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić kalafior na różyczki i dokładnie umyć.

Krok 2

W garnku zagotować osoloną wodę z sokiem cytrynowym i gotować w niej kalafior przez 8-10 minut (bez przykrycia), aż będzie ugotowany, ale nadaj jędrny. Odcedzić i osuszyć na papierowych ręcznikach.

Krok 3

Jajka roztrzepać z pieprzem i solą. Zanurzać kawałki kalafiora w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej.

Krok 4

Rozgrzać olej i smażyć kalafiora ze wszystkich stron, aż będzie rumiany. Wyjąć łyżką cedzakową i osuszyć na ręcznikach papierowych. Podawać na ciepło.

1

Opinie o przepisie

  • Beata Kuroczycka

    Beata Kuroczycka , 08.08.2023

    Kalafior przepyszny w takim wydaniu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior - w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior - w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior - w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior - w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior - w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior - w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior - w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej