
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serek śmietankowy połącz z zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr i posiekanym koperkiem.

Krok 2
Bułeczki rozkrój na pół. Posmaruj w środku wcześniej przygotowanym serkiem.

Krok 3
Następnie włóż do środka po plasterku łososia i podawaj. Najlepiej jak taką kanapkę udekorujesz gałązkami świeżego koperku i podasz z cząstką cytryny.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka z łososiem i kremowym serkiem
Jeśli masz ochotę na prostą przekąskę o niebanalnym smaku, przygotuj kanapkę z kremowym serkiem i łososiem. Zrobisz ją w kilkanaście minut. Wystarczy, że zaopatrzysz się w potrzebne składniki – wędzonego łososia, serek śmietankowy, świeży koperek, przyprawy i bagietkę. Serek jest delikatny, ziołowy i świetnie komponuje się z plastrami wędzonej ryby. Kanapki możesz ozdobić gałązką koperku i podawać z ćwiartkami cytryny. Sprawdzą się też w tym celu różnego rodzaju kiełki, np. soi, lucerny czy rzodkiewki. Jeśli chcesz nieco urozmaicić przekąskę, połóż na kanapkach kilka kaparów lub suszonego pomidora. Ten rodzaj przystawki lub drugiego śniadania możesz też przygotować, wykorzystując krakersy, wiejski chleb lub upieczone wytrawne ciasto francuskie. Kanapki w tej wersji będą dobrą propozycją także na przyjęcie. Są szybkie w przygotowaniu i jednocześnie eleganckie. Będą świetnie smakować i wyglądać w zestawieniu z deską serów, zielonymi oliwkami i świeżymi warzywami. Przygotuj je według tego przepisu i przekonaj się, jakie są smaczne.