Pasta rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta rybna

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

300 gramów

2 sztuki

2 szczypty

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrąga obieramy ze skóry i ości. Cebulę drobniutko siekamy. Jajka kroimy w małą kosteczkę.

Krok 2

Ser rozdrabniamy widelcem. Dodajemy rybę, cebulę, jajka, śmietanę i wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Krok 3

Pastę wstawiamy do lodówki na około 2 godziny by nabrała właściwej konsystencji a smaki wymieszały się.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta rybnaPasta rybna

Dobrą alternatywą dla kanapek z serem czy szynką jest podanie pieczywa z pastą rybną. Przygotowywana z sera białego, gotowanego jajka, szalotki, wędzonego pstrąga i przypraw, sprawdzi się jako dodatek do wielu rodzajów pieczywa, np. wiejskiego chleba. Będzie smaczna również zaserwowana na grzankach, krakersach czy z paluszkami z ciasta francuskiego. Wszystkie składniki miesza się ze sobą na kremową delikatną pastę, która dobrze komponuje się ze świeżymi warzywami. Serwuj ją na chlebie lub sucharkach z plastrami pomidora, zielonego ogórka albo rzodkiewki. Tak przyrządzoną przekąskę podawaj na kolację lub drugie śniadanie. Do pasty rybnej jako dodatek pasują też sery, szczególnie pleśniowy lub kozi. Posmarowane nią kanapki udekoruj sałatą, kiełkami lub posyp pestkami prażonego słonecznika bądź dyni. Będą dobrze prezentować się i smakować także z pokrojonym w grube plastry lub ćwiartki ugotowanym jajkiem. Przygotuj pyszną rybną przekąskę według podanego przepisu i serwuj ją tak, jak lubisz najbardziej.