
Składniki
4 sztuki
250 gramów
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
80 gramów
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce połącz kawałki kurczaka, połowę majonezu Hellmann's, relish, cebulę i wymieszaj.
Krok 2
Bułki przekrój i posmaruj pozostałym majonezem.
Krok 3
Przygotowaną masę nałóż równomiernie na przekrojone bułki. Przykryj każdą z nich liśćmi szpinaku, nałóż plaster sera, a na koniec złóż kanapkę.
Krok 4
Kanapki z gotowanym kurczakiem grilluj z obu stron po 4 minuty, do momentu, gdy pieczywo będzie zarumienione, a ser w środku roztopiony.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka z kurczakiem
Sekret kanapki z gotowanym kurczakiem tkwi w paście, którą wykonasz na bazie kilku składników, m.in. kurczaka, majonezu, relishu ogórkowego oraz czerwonej cebuli. Przygotowaną pastę nałóż równomiernie na przekrojone bułki. Następnie przykryj każdą z nich liśćmi szpinaku oraz plastrem sera, a na koniec złóż. Otrzymane w ten sposób kanapki grilluj po kilka minut z obu stron (pieczywo powinno być lekko zarumienione, a znajdujący się w środku ser roztopiony). Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj pyszną kanapkę z kurczakiem, która sprawdzi się na wiele okazji. Przekonaj się, jakie to łatwe.
Dla kogo?
Gotowana pierś z kurczaka na kanapki to składnik, który niewątpliwie dodaje daniu wyrazistszego smaku i urozmaica strukturę. Mięso drobiowe jest dość uniwersalnym rodzajem, które, w połączeniu z odpowiednimi składnikami, powinno posmakować każdemu.
Na jaką okazję?
Kanapka z kurczakiem gotowanym jest nie tylko smaczna, ale również uniwersalna – doskonale nadaje się zarówno na kolację, jak i drugie śniadanie (wystarczy, że zwiniesz ją w papier śniadaniowy i zabierzesz ze sobą do pracy).
Czy wiesz, że?
Pierś z kurczaka – gotowana – na kanapki to połączenie smaków i aromatów między dwoma połówkami bułki. Wykorzystując majonez do połączenia wszystkich składników, uzyskasz kremową konsystencję oraz aksamitną strukturę, którą przełamuje zgrillowana i chrupiąca bułka.
Dla urozmaicenia:
Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis na kanapkę z kurczakiem odrobinę modyfikować, np. dodając do niej również pomidory, rukolę czy rzodkiewkę. Pamiętaj także, że zamiast kurczaka śmiało możesz użyć gotowanej szynki lub wędzonego boczku.