Kanapka z sera pleśniowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z sera pleśniowego

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser pleśniowy pokrój na równe części.

Krok 2

Następnie pokrój pomidory, paprykę i szczypiorek. Wymieszaj je ze sobą, nie dodając żadnej przyprawy.

Krok 3

Na ser pleśniowy nałóż farsz warzywny, a następnie znowu ser.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie z majonezem. Kanapki podawaj na dużym półmisku, wyłożonym liśćmi sałaty z sosem czosnkowym. Rada: Ważne, aby ser pleśniowy nie zdominował smaku potrawy, a jego kawałki nie były zbyt duże.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej