Kanapka z krewetkami - bułka: kanapeczki | Przepisy.pl pixel

Kanapka z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj krewetki oczyszczone z ogonków, wiórki kokosowe oraz curry i podsmaż chwilę. Następnie całość odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.

Krok 4

Dodaj do sosu wszystkie podsmażone składniki, odcedzoną i roztartą ciecierzycę, dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 20 minut, aby smaki dobrze się połączyły.

Krok 5

Bułkę przekrój wzdłuż na pół i nałóż farsz krewetkowy. Podawaj na zimno lub na ciepło, po podgrzaniu w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapka warzywna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z krewetkamiKanapka z krewetkami

Masz ochotę na przekąskę z owocami morza? Kanapka z krewetkami będzie doskonałym rozwiązaniem. Do jej przygotowania potrzebujesz białego pieczywa, np. bagietki albo ciabatty, a także krewetek królewskich. Nadawać się będą również małe krewetki koktajlowe. Jeśli jest taka potrzeba obierz je z pancerzy, a następnie podsmaż, aż staną się lekko różowe. Żeby nadać im orientalnego smaku, dopraw je wiórkami kokosowymi i curry. Z kolei, by powstała z nich gęsta, odpowiednia na kanapki pasta, połącz je z ugotowaną i przetartą ciecierzycą (może być z puszki). Dodaj wszystko do sosu czosnkowego przyrządzonego na bazie jogurtu naturalnego. Czosnek doskonale podkreśli smak krewetek, ale jeśli wolisz, zastąp go np. sosem koperkowym, który również świetnie pasuje do ryb oraz owoców morza. Dodatkowo świeży koperek dołącz także do kanapki, by urozmaicić jej smak oraz wygląd. Kanapka z krewetkami będzie stanowiła smaczne drugie śniadanie albo kolację. Podawaj ją dowolnie, na ciepło albo na zimno. Zobacz, jak przygotować owoce morza w niecodzienny sposób.