Kanapka z salami i serem - na imprezę: z rukolą | Przepisy.pl pixel

Kanapka z salami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
373 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

214 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

8 plastrów

1 pęczek

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietki przekrój wzdłuż na pół i posmaruj majonezem. Sos Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ćwiartki i obsmaż na rozgrzanej oliwie wraz z cebulą pokrojoną w plastry. Dopraw do smaku.

Krok 3

Na połówkach bagietki rozłóż rukolę i skrop je sosem Knorr.

Krok 4

Następnie ułóż plastry salami, pomidorów oraz pieczarki z cebulą. Wierzch kanapek pokryj plastrami sera, a następnie zapiecz je w nagrzanym do 180 °C piekarniku do momentu rozpuszczenia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej