
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
8 plastrów
1 pęczek
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietki przekrój wzdłuż na pół i posmaruj majonezem. Sos Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.
Krok 2
Pieczarki pokrój w ćwiartki i obsmaż na rozgrzanej oliwie wraz z cebulą pokrojoną w plastry. Dopraw do smaku.
Krok 3
Na połówkach bagietki rozłóż rukolę i skrop je sosem Knorr.
Krok 4
Następnie ułóż plastry salami, pomidorów oraz pieczarki z cebulą. Wierzch kanapek pokryj plastrami sera, a następnie zapiecz je w nagrzanym do 180 °C piekarniku do momentu rozpuszczenia sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej