
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżeczki
1 szczypta
4 plastry
6 plastrów
3 łyżeczki
200 gramów
2 listków
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczkę pokrój drobno i wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem.
Krok 2
Powstałym sosem posmaruj wewnętrzne części kanapek.
Krok 3
Na spód kanapek połóż liście sałaty, plastry ogórka, pokrojonego w plastry kurczaka i rzodkiewkę, a całość posyp kiełkami.
Krok 4
Przykryj drugą kromką chleba.
Krok 5
Zapakuj w papier śniadaniowy i zabierz ze sobą jako przekąskę w plener.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej