
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serek śmietankowy połącz z zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr i posiekanym koperkiem.

Krok 2
Bułeczki rozkrój na pół. Posmaruj w środku wcześniej przygotowanym serkiem.

Krok 3
Następnie włóż do środka po plasterku łososia i podawaj. Najlepiej jak taką kanapkę udekorujesz gałązkami świeżego koperku i podasz z cząstką cytryny.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka z łososiem i kremowym serkiem
Jeśli masz ochotę na prostą przekąskę o niebanalnym smaku, przygotuj kanapkę z kremowym serkiem i łososiem. Zrobisz ją w kilkanaście minut. Wystarczy, że zaopatrzysz się w potrzebne składniki – wędzonego łososia, serek śmietankowy, świeży koperek, przyprawy i bagietkę. Serek jest delikatny, ziołowy i świetnie komponuje się z plastrami wędzonej ryby. Kanapki możesz ozdobić gałązką koperku i podawać z ćwiartkami cytryny. Sprawdzą się też w tym celu różnego rodzaju kiełki, np. soi, lucerny czy rzodkiewki. Jeśli chcesz nieco urozmaicić przekąskę, połóż na kanapkach kilka kaparów lub suszonego pomidora. Ten rodzaj przystawki lub drugiego śniadania możesz też przygotować, wykorzystując krakersy, wiejski chleb lub upieczone wytrawne ciasto francuskie. Kanapki w tej wersji będą dobrą propozycją także na przyjęcie. Są szybkie w przygotowaniu i jednocześnie eleganckie. Będą świetnie smakować i wyglądać w zestawieniu z deską serów, zielonymi oliwkami i świeżymi warzywami. Przygotuj je według tego przepisu i przekonaj się, jakie są smaczne.