
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 kilogram
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
0.3 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę przepłukać by nie była za kwaśna (jeśli mamy domową- sprawdzoną to nie trzeba). Zalać wodą i gotować 30 minut. Odlać wodę tak by zostało jej ok. 1/2 szklanki.
Krok 2
Włożyć do kapusty Bulionetkę, masło, kminek, koper. Wlać olej. Wymieszać. Dusić kapustę pod przykryciem jeszcze 15 minut. Doprawić do smaku Delikatem w płynie i szczyptą cukru.
Krok 3
Najprostsza wersja duszonej kapusty. Można dodatkowo po uduszeniu oprószyć 3 łyżkami mąki, wymieszać i zagotować kapustę.
Krok 4
Taka kapustka stanowi doskonały dodatek do golonki, żeberek, pieczonej wieprzowiny lub po prostu kopytek, szarych klusek czy innych kluch.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej