Kapusta Pak Choi z krabami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta Pak Choi z krabami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

2 sztuki

180 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapusty pokrój na 2 cm kawałki.

Krok 2

Posiekaj drobno czosnek i wrzuć do woka na rozgrzany olej. Smaż przez chwilę, następnie dodaj kapustę i duś około 2 minuty.

Krok 3

Pomidory przekrój na połówki i wrzuć do kapusty. Wlej sos rybny. Podsmaż.

Krok 4

Dodaj odsączone mięso z krabów. Dopraw pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej