Kapusta Reńska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta Reńska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

0.5 kilograma

400 gramów

20 gramów

200 gramów

2 pęczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę należy moczyć przez całą noc w wodzie dla uzyskania najlepszego rezultatu.

Krok 2

Następnego dnia gotuj ją przez godzinę w tej samej wodzie wraz z boczkiem, liśćmi laurowymi, jałowcem. Dodaj szczyptę soli i pieprzu do smaku.

Krok 3

Dodaj kiszoną kapustę i gotuj przez kolejnych 20 minut.

Krok 4

Boczek wyjmij na drewnianą i pokroić w plastry. Resztę dopraw do smaku.

Krok 5

Cebulę pokrój w plastry. Na rozgrzanej patelni ze smalcem, przyrumień plastry cebuli.

Krok 6

Kapustę daj na półmisek, udekoruj plastrami boczku. Ostatnią warstwą będą przyrumienione plasterki cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej