Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

250 mililitrów

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj, porozkrawaj na cząstki i usuń wszystkie twarde części. Pokrój ją w drobne kwadraty ok. 2cm. Wsadź do garnka, zalej wodą, dodaj kminek, sól i gotuj aż będzie prawie miękka.

Krok 2

W tym czasie obierz cebulę i pokrój w drobną kosteczkę. Podsmaż na patelni i dodaj mięso mielone. Smaż do uzyskania złotego koloru, możesz podlać odrobiną wody i trochę poddusić.

Krok 3

Przygotuj naczynie do zapiekania, może być brytfanka i przełóż do niego mięso razem z tłuszczem.

Krok 4

Kapustę odcedź, wody nie wylewaj. Ułóż na mięsie i zalej wonnym wywarem, tak aby sięgał mniej więcej o 2cm niżej niż jest ułożona kapusta.

Krok 5

Na wierzch wylej śmietanę. Zapiekaj w temperaturze 220-250 stopni przez 30-40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej