Kapusta z mięsem i grzybami - przepis na kapustę | Przepisy.pl pixel

Kapusta z mięsem i grzybami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

5 dekagramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 kilogram

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namoczyć najlepiej przez noc

Krok 2

Kapustę poszatkować i wrzucić do garnka. Mięso pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Dodać przyprawy i grzyby razem z wodą w której się moczyły.

Krok 3

Kapustę gotować 2 godziny, mieszając co jakiś czas i dolewając wody gdyby za szybko wyparowała.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta z mięsem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej