Karczek kebabowy z grilla elektrycznego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karczek kebabowy z grilla elektrycznego

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

5

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 sztuka

100 mililitrów

100 mililitrów

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso delikatnie rozbij. Wymieszaj Fix Knorr z oliwą i mięsem, odstaw na 20 minut.

Krok 2

Rozgrzej grill do 250 st , połóż plastry mięsa i smaż do momentu kiedy się zrumieni, ale będzie nadal soczyste.

Krok 3

Wymieszaj majonez, jogurt z saszetką na sos czosnkowy. Mięso podałam z sałatką, ryżem z warzywami oraz sosem czosnkowym. .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej