Kurczak z kaszą jaglaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z kaszą jaglaną

pomidorkami cherry i świeżą bazylią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
402 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

230 osób wydrukowało

Pobierz pdf

443 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

6 sztuk

10 sztuk

2 sztuki

0.5 sztuki

2 listków

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Po wystudzeniu, dodaj do kaszy pokrojone w ćwiartki pomidorki, starty ser oraz listki bazylii. Całość dopraw do smaku pieprzem.

Kurczak z kaszą jaglaną - Krok 1

Krok 2

Piersi umyj i osusz. Natnij z boku w taki sposób, aby powstały kieszonki. Następnie wypełnij je przygotowaną kaszą i zepnij wykałaczkami.

Kurczak z kaszą jaglaną - Krok 2

Krok 3

W garnku lub na patelni rozgrzej tłuszcz i obsmaż piersi z obu stron na złoty kolor. Podsmażone mięso odłóż na bok.

Kurczak z kaszą jaglaną - Krok 3

Krok 4

Cebulę pokrój w piórka, pieczarki w „ósemki”. Cebulę i pieczarki przesmaż na rozgrzanym oleju w tym samym naczyniu. Wlej 500 ml wody i zagotuj. Żeby danie było dobrze doprawione i odpowiednio gęste dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość wymieszaj i zmniejsz ogień.

Kurczak z kaszą jaglaną - Krok 4

Krok 5

Do gotującego się sosu włóż ostrożnie przygotowane piersi i gotuj 25 minut. Gotowe mięso podawaj z sałatą i chrupiącą bagietką.

Kurczak z kaszą jaglaną - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Przed podaniem przekrój każdą z piersi pod skosem na pół – w ten sposób danie będzie się prezentować efektownie i apetycznie.

40

Opinie o przepisie

  • Joanna Suszek

    Joanna Suszek , 02.08.2017

    Dobre i łatwe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Kowalkski

    Robert Kowalkski , 30.07.2017

    pyszne, polecam ! tasty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Szestakowicz

    Alicja Szestakowicz , 27.08.2015

    Jadam czasami. Jest niezła i bardzo zdrowa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Lesniewska-krynska

    Dorota Lesniewska-krynska , 27.08.2015

    A czemu mamusina papryka faszerowana kaszą jaglana nie została uwieczniona????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Kopania

    Tomasz Kopania , 27.08.2015

    Jest wspaniała,w ciągłym uzyciu...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Pytlik

    Antoni Pytlik , 27.08.2015

    brawo samo zdrowie lubię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisława Wrzesień

    Stanisława Wrzesień , 27.08.2015

    a gdzie jagly?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Litwin

    Agata Litwin , 26.08.2015

    Tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sara Krzysztofek

    Sara Krzysztofek , 26.08.2015

    ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sara Krzysztofek

    Sara Krzysztofek , 26.08.2015

    głodna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sara Krzysztofek

    Sara Krzysztofek , 26.08.2015

    dzienks

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Wozniak

    Anna Wozniak , 26.08.2015

    kasze jaglana należy traktowac jako lekarstwo!! swietnie oczyszcza wątrobe!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Litwin

    Agata Litwin , 26.08.2015

    Sara Krzysztofek smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Niewiadomska

    Barbara Niewiadomska , 26.08.2015

    proso jest dobre dla gołębi...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Niezbecki

    Marek Niezbecki , 26.08.2015

    Nienawidze misa wole piwo.marek.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Uroda

    Bogdan Uroda , 26.08.2015

    Kogo jeszcze stac na takie rarytasy,jak niektorzy niemaja nawet na chleb

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Kawalec

    Paulina Kawalec , 26.08.2015

    u mnie ostatnio kuskus rządzi,a dzisiaj kupiłam kaszę turecką o nazwie BULGUR

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Wardzińska

    Krystyna Wardzińska , 26.08.2015

    Przypomina mi dziecinstwo ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lusia Dymek

    Lusia Dymek , 26.08.2015

    Lubię kaszę jaglaną.Może byż z kurczaczkiem.:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Karaś

    Urszula Karaś , 26.08.2015

    Uwielbiam kasze jaglana. Smakuje mi do wszystkiego. Nawet do rosołu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Zakrzewska

    Bożena Zakrzewska , 26.08.2015

    U la la

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Banach

    Anna Banach , 26.08.2015

    Ja tu żadnej kaszy nie widzę tylko samo mięso chyba że pod miesem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Nagła

    Martyna Nagła , 26.08.2015

    Lunch to my tu w Londynie jemy, myślałam, że w Polace to jest obiad.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Różycki

    Kazimierz Różycki , 26.08.2015

    Kuszą obrazkami :-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Matwijczak

    Agata Matwijczak , 26.08.2015

    Fu kasza jaglana ma jak dla mnie posmak perfum ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimiera Ojdana

    Kazimiera Ojdana , 26.08.2015

    Często robię na słodko !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Szkoruda

    Grażyna Szkoruda , 26.08.2015

    danie super polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Stachyra

    Barbara Stachyra , 26.08.2015

    Kasza jaglana to okropne świństwo.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefania Chrapek

    Stefania Chrapek , 26.08.2015

    ja nie ,bo moj obiadek dzisiaj to pstrag z sosem kurkowym ,mniam ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Dorota Kolasa

    Zbigniew Dorota Kolasa , 26.08.2015

    Warte pokusy

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z brukselką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z kaszą jaglanąKurczak z kaszą jaglaną

Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Po wystudzeniu, dodaj do kaszy pokrojone w ćwiartki pomidorki, starty ser oraz listki bazylii. Całość dopraw do smaku pieprzem.