Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

20 dekagramów

1 szczypta

12 dekagramów

2 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki siekamy nożem(masło lub margaryna zimne),następnie zagniatamy,formujemy kulę i na 30min.wkładamy do lodówki.Z cienko rozwałkowanego ciasta wykrawamy małe kółka np.szklanką i umieszczamy je w silikonowej foremce robiąc tzw.spodeczki.

Krok 2

Delikatnie nakuwamy widelcem i pieczemy w temp.200stC przez ok.5-10 min. Ryż wsypujemy do garnka 1 szkl.ryżu +2 szkl.wody,dodajemy pół koski bulinowej oraz suszone zioła i koncentrat pomidorowy. Gotujemy cały czas mieszając dopóki ryż wchłonie wodę.

Krok 3

Następnie otwieramy słoik z warzywami,przecedzamy i dodajemy do ryżu mieszamy i gotowe przekładamy do kruchych spodeczków:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej