Karp w płatkach migdałowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w płatkach migdałowych

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety kroimy w plastry, posypujemy pokruszoną kostką Pietruszka Knorr, solą i pieprzem, obkładamy plastrami cebuli i odkładamy na noc do lodówki.

Krok 2

Następnego dnia wyrzucamy cebulę. Rybę obtaczamy w roztrzepanym jajku a następnie w płatkach migdałowych.

Krok 3

Smażymy na maśle.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej