
Składniki
1 sztuka
50 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
4 sztuki
null
2 sztuki
null
1 szklanka
2 łyżki
1 opakowanie
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż.
Krok 2
Filety umieść w rondlu i dodaj liść laurowy dolej szklankę wody i mleko a następnie gotuj przez 5 minut. Poczekaj aż ryba ostygnie, ściągnij skórkę i pokrój na małe kawałeczki.
Krok 3
Rozpuść olej z masłem na patelni i zeszklij na nim drobno skrojoną cebulę i czosnek.
Krok 4
Dodaj curry i smaż jeszcze chwilkę a następnie wlej sok z całej cytryny. Cały czas podgrzewaj patelnię małym ogniem.
Krok 5
Obierz jajka i pokrój w ćwiartki. Ryż ugotuj.
Krok 6
Na patelnię z cebulą i czosnkiem włóż rybę, uprzednio ugotowany ryż, a gdy się podgrzeją dodaj jajka i posiekaną kolendrę . Wymieszaj.
Krok 7
Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody i wlej na patelnię. Całość podgrzewaj jeszcze 5 minut aż potrawa zgęstnieje. natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej