Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

4 sztuki

null

2 sztuki

null

1 szklanka

2 łyżki

1 opakowanie

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż.

Krok 2

Filety umieść w rondlu i dodaj liść laurowy dolej szklankę wody i mleko a następnie gotuj przez 5 minut. Poczekaj aż ryba ostygnie, ściągnij skórkę i pokrój na małe kawałeczki.

Krok 3

Rozpuść olej z masłem na patelni i zeszklij na nim drobno skrojoną cebulę i czosnek.

Krok 4

Dodaj curry i smaż jeszcze chwilkę a następnie wlej sok z całej cytryny. Cały czas podgrzewaj patelnię małym ogniem.

Krok 5

Obierz jajka i pokrój w ćwiartki. Ryż ugotuj.

Krok 6

Na patelnię z cebulą i czosnkiem włóż rybę, uprzednio ugotowany ryż, a gdy się podgrzeją dodaj jajka i posiekaną kolendrę . Wymieszaj.

Krok 7

Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody i wlej na patelnię. Całość podgrzewaj jeszcze 5 minut aż potrawa zgęstnieje. natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej