Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry.

Krok 2

W każdym z plastrów zrób głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.

Krok 3

Włóż do każdej z kieszonek pokrojoną w kosteczkę szynkę i starty ser oscypek.

Krok 4

Kieszonki schabowe obsmaż krótko na patelni z obu stron. Przełóż do rondla.

Krok 5

Wymieszaj Fix Knorr z 250 ml wody. Zalej przygotowanym sosem kieszonki schabowe i gotuj przez ok. 10 minut, aż mięso będzie miękkie. Jeśli uznasz, że sos jest zbyt gęsty dolej trochę wody.

Krok 6

Gotowe kieszonki schabowe podawaj najlepiej z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki schabowe z szynką i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej