Klasyczna amerykańska zupa Chowder przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna amerykańska zupa Chowder

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

null

200 gramów

null

1 sztuka

2 sztuki

0.7 szklanki

1 kilogram

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Seler i ziemniaki pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Zrumień boczek i zdejmij z patelni, a na wytopionym tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek.

Krok 3

Dodaj seler, tymianek, liść laurowy a po chwili ziemniaki. Zalej wywarem rybnym i gotuj do momentu, aż ziemniaki będą na wpół ugotowane.

Krok 4

W drugim garnku umieść na dnie niewielką ilość wody i gdy się zagotuje, wrzuć na nią oczyszczone małże. Przykryj i potrząśnij garnkiem, aby się otworzyły. Wyjmij małże z muszli, odcedź wodę, w której się gotowały i dodaj do garnka z ziemniakami.

Krok 5

Gdy ziemniaki będą już miękkie, dodaj małże i śmietankę. Przypraw i odstaw na kilka minut. Podawaj ze skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej