Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

heart
774 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

674 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

943 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 1

Krok 2

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Ogórka świeżego w półplastry, a konserwowego w drobną kostkę.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 2

Krok 3

Pomidorki przekrój na pół i odcedź kukurydzę z zalewy.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki w dużej misce.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 5

Krok 6

Wymieszaj sałatkę z sosem. Podawaj posypaną grzankami.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską

Kapustę drobno poszatkuj.