Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską
łatwe
943 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
5 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę drobno poszatkuj.

Krok 2
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Ogórka świeżego w półplastry, a konserwowego w drobną kostkę.

Krok 3
Pomidorki przekrój na pół i odcedź kukurydzę z zalewy.

Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki w dużej misce.

Krok 5
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Krok 6
Wymieszaj sałatkę z sosem. Podawaj posypaną grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej