Klasyczne Carpaccio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczne Carpaccio

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

null

50 gramów

3 sztuki

null

400 gramów

6 łyżek

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj składniki do marynaty, polej nią mięso i odstaw na około 2 godziny.

Krok 2

Na łyżce oliwy obsmaż ze wszystkich stron mięso, a gdy ostygnie wstaw do zamrażarki na 2 godziny.

Krok 3

Pokrój na cieniutki plasterki, polej oliwą i dopraw pieprzem i solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej