Klasyczny sos Ravigotte przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczny sos Ravigotte

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

3 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyj, osusz i przebierz. Zalej gorącą wodą, podgotuj i przetrzyj przez sito.

Klasyczny sos Ravigotte - Krok 1

Krok 2

Oliwę i żółtka utrzyj, potem wymieszaj ze szpinakiem.

Klasyczny sos Ravigotte - Krok 2

Krok 3

Dodaj ocet i przyprawy oraz musztardę i wymieszaj.

Klasyczny sos Ravigotte - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczny sos Ravigotte - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos musztardowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej