Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

600 mililitrów

200 gramów

100 gramów

2 opakowania

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę i zeszklij na patelni z rozgrzanym masłem. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Rybę zmiel na maszynce do mielenia.

Krok 3

Do zmielonej ryby dodaj podsmażoną cebule i czosnek, bułkę tartą i 2 jajka i dopraw przyprawą Knorr.

Krok 4

Następnie wyrób z połączonych składników jednolitą masę i uformuj małe kuleczki, które delikatnie obtocz w mące.

Krok 5

Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż w rondelku, na rozgrzanym maśle, na złoty kolor.

Krok 6

Sos borowikowy wymieszaj z zimną wodą wlej do rondelka z pieczarkami i zagotuj cały czas mieszając.

Krok 7

Po czym dodaj do gotującego się sosu klopsiki z halibuta. Całość gotuj przez ok. 10 minut na małym ogniu delikatnie mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sernik mango
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej