Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
600 mililitrów
200 gramów
100 gramów
2 opakowania
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżeczki
1 sztuka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę i zeszklij na patelni z rozgrzanym masłem. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Rybę zmiel na maszynce do mielenia.
Krok 3
Do zmielonej ryby dodaj podsmażoną cebule i czosnek, bułkę tartą i 2 jajka i dopraw przyprawą Knorr.
Krok 4
Następnie wyrób z połączonych składników jednolitą masę i uformuj małe kuleczki, które delikatnie obtocz w mące.
Krok 5
Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż w rondelku, na rozgrzanym maśle, na złoty kolor.
Krok 6
Sos borowikowy wymieszaj z zimną wodą wlej do rondelka z pieczarkami i zagotuj cały czas mieszając.
Krok 7
Po czym dodaj do gotującego się sosu klopsiki z halibuta. Całość gotuj przez ok. 10 minut na małym ogniu delikatnie mieszając.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej