Kokosowy kurczak curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowy kurczak curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

450 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

10 sztuk

800 gramów

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na kawałki, bakłażana w kostkę, a papryczki posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć pastę curry i usmaż ją, a następnie dodaj połowę mleka.

Krok 3

Kiedy sos zacznie pachnieć, wrzuć kurczaka i powoli dolewaj resztę mleka.

Krok 4

Gotuj do czasu, gdy kurczak będzie miękki.

Krok 5

Teraz dodaj bakłażana i sos sojowy.

Krok 6

Po doprowadzeniu do wrzenia, wrzuć papryczki chili oraz bazylię. Cały czas mieszaj w trakcie dodawania składników.

Krok 7

Kurczaka zdejmij z ognia i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej