
Składniki
1 łyżka
450 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
10 sztuk
800 gramów
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kawałki, bakłażana w kostkę, a papryczki posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć pastę curry i usmaż ją, a następnie dodaj połowę mleka.
Krok 3
Kiedy sos zacznie pachnieć, wrzuć kurczaka i powoli dolewaj resztę mleka.
Krok 4
Gotuj do czasu, gdy kurczak będzie miękki.
Krok 5
Teraz dodaj bakłażana i sos sojowy.
Krok 6
Po doprowadzeniu do wrzenia, wrzuć papryczki chili oraz bazylię. Cały czas mieszaj w trakcie dodawania składników.
Krok 7
Kurczaka zdejmij z ognia i podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej