Kolorowe naleśniki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe naleśniki z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

20 gramów

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżeczki

300 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Mleko, mąkę, jajka, olej i sól zmiksuj dokładnie. Ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj natkę, do drugiej pure z buraka i znów zmiksuj. Smaż naleśniki na lekko natłuszczonej patelni.

Krok 2

Farsz I: Marchewkę zetrzyj na tarce lub zmiksuj na niewielkie kawałki. Dodaj gałkę, kostkę czosnkową, masło i wodę i gotuj na małym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut.

Krok 3

Farsz II: Dynię i buraka upiecz w 200 stopniach przez 40 minut. Pokrój w grubą kostkę, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.

Krok 4

Na naleśniku układaj z jednej strony wybrany farsz i zwijaj w rulon.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe naleśniki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej